Idrottsföreningar

Behåll fokus och orka prestera under hela träningspasset!

Kreativa Kök arbetar för att öka medvetenheten och kunskapen om hur vår kost påverkar vår vardag, i skolan på jobbet och fritiden. Många barn och ungdomar har dålig koll på kosten och det ger en negativ påverkan på deras hälsa och resultat i skolan och idrotten. Med glädje, humor och allvar coachar Cecilia Walton personer och idrottsföreningar att gå från ord till handling genom matlagningsaktiviteter, kostföreläsningar, matlagningskurser och rådgivning. Vi erbjuder ett upplägg som passar föreningen.

Vår mission är att öka medvetenheten kring hur sötsaker och snabbmat mellan träningarna och matcherna påverkar barnens hälsa och handlar inte bara om att ”springa bort” det onyttiga man sätter i sig. Dels ger det fel signaler om träning vs kost. Fel kost med för stort intag av socker påverkar även hjärta och hjärna på ett negativt sätt. Både idag och på lång sikt.

Som idrottsförening i Stockholm har ni möjlighet att söka olika utbildningar och föreläsningar via SISU Idrottsutbildarna. Bland annat har ni möjlighet att boka Kreativa Köks kostrådgivare Cecilia Walton, som kostföreläsare. Det bästa är att ni sedan har möjlighet att följa upp föreläsningen med anpassade matlagningskurser och kostrådgivning.

 

Tjänster för idrottsföreningar via SISU- Idrottsutbildarna

60-minuters föreläsning- Den viktiga kopplingen mellan mat & träning

Hur kan du påverka ditt välbefinnande, prestation och hälsa på kort och lång sikt? Cecilia Walton tar dig till nya tankebanor om hur dina tränings- och tävlingsresultat styrs av din dagliga kost. Du får konkreta tips på smarta mellanmål och hur en bra frukost kan se ut.

Tid: 60 minuter

Deltagare: 10-? Personer

Ansök om 1 timmes kostföreläsning av Cecilia Walton via föreningens tillförordnade konsulent på SISU Stockholm.

 

Workshop halvdag- Kopplingen mellan mat & träning fördjupning

Den här workshopen är en fördjupning av kostens betydelse och vänder sig till idrottande ungdomar, ledare och föräldrar. Vi talar om nutrition och kost ur ett perspektiv som passar tränande barn och ungdomar, som t ex tips på smarta matlådor och mellanmål. Workshopen delas upp i föreläsningsdel, tankeväckande diskussioner samt praktiska och teoretiska övningar i mindre grupper som öppnar våra sinnen. Anpassas efter praktiska förutsättningar och önskemål.

Tid: 3 timmar

Deltagare: 10-50 personer

Ansök om 3 timmars kostföreläsning/ workshop av Cecilia Walton via föreningens tillförordnade konsulent på SISU Stockholm.

 

Tjänster för idrottsföreningar utöver SISU

Matlagningsaktivitet- kick off, julfest, avslutning?

Laga mat tillsammans med en kock och avnjut sedan måltiden i en trevlig miljö. Passar utmärkt för ledare som behöver lära känna varandra bättre eller bara få göra något roligt tillsammans.

Tid: 4 timmar

Deltagare: 10-30 personer

 

Matlagningskurs- lär dig laga vardagsmat smart

Matlagningskursen vänder sig utövande ungdomar från 11 år, ledare och föräldrar, som vill höja sin nivå i köket med praktisk träning i matlagning och viss kostrådgivning. Samtidigt som du lär dig tekniker som gör dig mer effektiv och kunnig i köket, höjer du kvaliteten på vardagsmaten.

Kurserna hålls i internt eller externt kök på dag- eller kvällstid upp till 14 personer i varje grupp. T ex 3 gånger á 3 timmar. Anpassas efter önskemål och praktiska förutsättningar.

 

Individuell kostrådgivning 3×55 min

Ibland räcker det inte med att veta om att ”man ska äta rätt”, för att hålla en sund livsstil och en hälsosam kroppssammansättning. Det är inte lätt att själv hitta nyckeln som gör att du når ditt mål. Ofta handlar det om att man önskar en viktnedgång, men lika gärna en viktuppgång eller vad som är viktigt att tänka på om man bestämmer sig för att till exempel bli vegan eller har särskilda behov.

Vi erbjuder kostrådgivning för dig som vill göra en livsstilsförändring. Vi erbjuder ett paket om 3 träffar á 55 min/person. För detta kan friskvårdsbidraget utnyttjas. Fråga din arbetsgivare.

 

Rådgivning & utbildning för att t ex förbättra utbudet i föreningens cafeteria

SimningVi kan ge rådgivning och utbildning för hur utbudet i anläggningens cafeteria och godisautomater kan förbättras. Vår mission är att hjälpa barn och ungdomar till en bättre hälsa genom kosten. Genom en förändring i vad föreningen erbjuder i mellanmål och mat, kan vi hjälpa barnen att välja ett mer hälsosamt alternativ och som bygger på god och trevlig mat. Fråga oss om hur vi kan hjälpa just er förening!

 

       

Klätterbild_1Cecilia Walton som har utvecklat konceptet och driver företaget, har flerårig bakgrund som yrkesutbildad kock och har arbetat både inom restaurangkök och storkök. Utbildad diplomerad kostrådgivare på Paulúns Näringscenter. Hon har även fleråriga yrkeserfarenheter som säljare inom främst byggbranschen och är van vid att möta olika kunders behov från arkitekt till slutkund. Cecilia har även under flera år utbildat och arrangerat kurser inom ideell verksamhet där pedagogiken spelar stor roll. Med sin breda erfarenhet tar hon sina deltagare på matlagningskurserna till nya nivåer, med stor entusiasm och engagemang.

”Min felaktiga kost med bristande näringsinnehåll och energitäthet bidrog under min uppväxt till sämre resultat i skolan och idrotten. Vi vill hjälpa dagens barn, ungdomar och vuxna till förbättrade resultat genom teoretiska och praktiska utbildningar & aktiviteter inom kost och matlagning.” /Cecilia Walton, ägare Kreativa Kök

 

 

 

Share this page: