Integritetspolicy

Integritetspolicy

Den 25 maj 2018 ersätter GDPR den gamla personuppgiftslagen PUL. Det innebär en del striktare regler för företag som behandlar personuppgifter av något slag.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är varje upplysning som går att knyta till dig som person.  Det kan vara dina kontaktuppgifter, personnummer och bilder som visar ditt ansikte.

Hur behandlar Kreativa Kök dina personuppgifter?

Mejladresser: På något sätt har våra vägar mötts en gång. Antingen genom att du är kund hos oss eller på annat sätt. Precis som tidigare kan du alltid avskriva dig från våra nyhetsbrev. Vi använder leverantörer av nyhetsbrev, där utskicken alltid följer GDPR regelverk. T ex att du enkelt kan säga upp utskicken av nyhetsbrev. Är du tidigare kund har vi kvar din mejladress. Se nedan för övriga kontaktuppgifter. Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part utan kundens medgivande.

Postadresser och telefonnummer: Du är eller har varit kund hos oss alternativt leverantör. Dessa uppgifter ligger i vårt affärssystem, som följer regelverket för GDPR. Vi behåller dessa uppgifter så länge som Bokföringslagen kan kräva det. Våra kort- och faktureringsleverantörer, som behandlar personuppgifter i vår webbshop följer naturligtvis samma regelverk. Vi lämnar självklart aldrig ut dina uppgifter till tredje part utan ert medgivande.

Personnummer: På ett antal av våra kunder har vi personnummer, då vi tidigare haft en tjänst där RUT-avdraget kunnat användas. Enligt Bokföringslagen behöver vi ha dessa kvar i 7 år efter köpet. Därefter raderas dessa. Vi lämnar självklart aldrig ut dina uppgifter till tredje part.

Foton: På våra event och kurser tar vi foton som vi använder på vår hemsida och i sociala medier, för att berätta om vad vi gör och skapa en trevlig upplevelse för de som är intresserade av att veta mer om oss. Precis som tidigare frågar vi alltid hela gruppen om detta är okej att använda på detta sätt och vi respekterar självklart ifall du inte vill det. Du har även rätt att säga till oss i efterhand att ta bort bilden.

Övriga uppgifter om dig som kund: I vissa uppdrag kan vi behöva mer information om dig som kund, för att kunna utföra vårt uppdrag på bästa möjliga sätt och göra de skräddarsydda. Vi frågar aldrig om sådant som vi inte kan ha nytta av i uppdraget. Dessa uppgifter går vi igenom 1 gång per år för att se om vi behöver de framöver för framtida uppdrag med kunden eller ej. Det vi inte behöver raderas.

Registerutdrag

Du har alltid rätt att begära ut vilka uppgifter vi har sparat på dig. Du har alltid rätt att begära att vi tar bort dem, så länge de inte lyder under Bokföringslagen.

 

Har du frågor om hur vi hanterar dina kontaktuppgifter är du varmt välkommen att ringa eller mejla:

Kreativa Kök Sverige AB

08-12456010

[email protected]

Share this page: