Dagligvaruhandeln

Dagligvaruhandeln

På Kreativa Kök ser vi ett behov att utveckla dagligvaruhandeln med högre kompetens hos medarbetare för att kunna ge kunden ökad service. Konkurrensen om kunderna är hård och det starkaste medlet att konkurrera med är högre kundservice. Hög kundservice bygger på trygga medarbetare som vågar ge tips och råd till kunden. Vi vet också att genomsnittskunden har ökat sina kunskaper samt vill göra medvetna inköp. Vi tror att det finns en stor potential för många butiker att bli ännu bättre. Därför skapade vi Medvetet Val för att kompetenshöja butikens medarbetare i matkunskap. I butiker med egna kök, ser vi även ett ökat behov av utveckling av matlådor och den manuella disken. Kontakta oss och fråga vad vi kan hjälpa er butik med!

Medvetet Val

Medveten kompetensutveckling hos medarbetare i butiken & medvetna kundupplevelser!

 

 

 

Medvetet Val 

Utvecklat av Cecilia Walton på Kreativa Kök, där kunden får vägledning och matlagningstips i livsmedelsbutiken för en hälsosam och hållbar livsstil. Vi bidrar till ett mer hållbart och medvetet samhälle hos konsumenten och själva butiken. Maten påverkar vår hälsa och välmående i hög grad och på olika sätt. Vad, när och hur vi äter. Alltså även vårt förhållningssätt till maten.

För kunden

Du hittar Medvetet Val i din livsmedelsbutik. I butiken kommer du att hitta ett flertal skyltar som är framtagna för att ge dig inspiration och vägledning till att handla mer medvetet och hållbart. Varje skylt berättar om ett livsmedel, vad det är bra för och hur du kan använda det.

Du kommer också att kunna ta del av kundaktiviteter i butiken. Håll utkik i butikens kundutskick och sociala medier efter mer information om aktuella aktiviteter.

För butiken

Vi vet att livsmedelsbutiker har en stor inverkan på människors val och även inspiration. Kundupplevelser som du inte kan få via e-handeln kommer att vara nyckeln för att få fysiska butiker att finnas kvar i framtiden och därför är det viktigt att få en personalstyrka som är kunnig och vågar vara rådgivande till kund.

Genom att öka kompetensen hos personalen och göra matinköpen mer inspirerande och levande för kunden, blir butiken mer attraktiv, unik och lönsam. Därför har Kreativa Kök skapat ett koncept i två delar, där vi dels arbetar för att stödja livsmedelsbutiker med föreläsningar och matlagningskurser för medarbetare. Vi inkluderar kostråd och diskussioner om hållbara råvaror. Den andra delen är kostråd i butik, där vi arbetar med statisk och aktiv köphjälp för konsumenten, Medvetet Val.

Vår referensbutik är ICA Nära Norrviken med handlare Magnus Wassén i spetsen. Magnus anlitade Kreativa Kök och Cecilia Walton för hennes flexibla lösningar och kreativa idéer för nytänkande att utveckla och positionera butiken.

För mer information kommer vi gärna till er butik och presenterar konceptet, samt lyssnar av vilka utvecklingsbehov ni har. Vi jobbar även med att utveckla hållbara och moderna måltider för ert kök.

Butiker där du hittar Medvetet Val:

ICA Nära Norrviken

ICA Nära Stuvsta

Magnus Wassén, ICA Nära Norrviken och Cecilia Walton, Kreativa Kök

Publicitet i ICA Nära Magasin maj 2019:

Share this page: