Dags att summera året 2016, en tillbakablick på Kreativa Köks fantastiska resa. Vi har lärt privatpersoner att laga mat från grunden genom både individuella coachningar och i grupp. Arrangerat matlagningsaktiviteter, kostföreläsningar, workshops för företag och utvecklat måltider på förskolor med mera. Vi har fått många fina recensioner och bidragit med ett nytt synsätt på mat [mer]

Dags att summera året 2016, en tillbakablick på Kreativa Köks fantastiska resa. Vi har lärt privatpersoner att laga mat från grunden genom både individuella coachningar och i grupp. Arrangerat matlagningsaktiviteter, kostföreläsningar, workshops för företag och utvecklat måltider på förskolor med mera. Vi har fått många fina recensioner och bidragit med ett nytt synsätt på mat och ökat kunskaperna i näringslära, matlagning och måltidsplanering.

Vi började året med att samarbeta med Fredrik Eriksson, Restaurang Asplund (Långbro Värdshus) och Maria Meckbach (Meckbach träning i Solna), genom att köra ett par frukostseminarier med kost och träning som tema. Vi serverade en hälsofrukost som Cecilia på Kreativa Kök komponerat ihop, som sedan hennes föreläsning hänvisade till.

Frukostseminarium_11mars16_5

Det märktes även att många tar ny sats inför det nya året, då vi hade många bokningar på Personlig Träning i matlagning hos familjer och enstaka personer.

I februari, rättare sagt den 27:e var vi med på en mässa i Vällingby, som var ett HälsoEvent där Cecilia pratade om vad Kreativa kök erbjuder för tjänster och hur man kan använda sitt friskvårdsbidrag på ett smartare sätt. Vi erbjuder matlagningskurser ihop med kostrådgivning och det tror vi ger ett bättre resultat på sikt. När vi fått ordning på maten är det sedan lättare att motivera sig till träning!

 

Matlagningsaktiviteterna för företag och privatpersoner började ta rejäl fart i mars med kunder alltifrån Vattenfall, NCC till familjer med deltagare från 4 år 🙂

img_20160124_184646

Vi var med på en ”grabbkväll” på Olofsson bil i Haninge, där Audi hade ett event som sköttes av Marsson event och där vi tillsammans stod och serverade ostron, lite annorlunda och väldigt kul!

16 april körde IKEA över hela Sverige ett event kallat Hållbara ihop. Cecilia Walton på Kreativa Kök var på plats på IKEA i Uppsala och körde 3 föreläsningar om hur vi kan vara hållbara med vår vardagsmat- både för vår hälsa och miljö.

ikea_16apr16

 

I maj deltar Cecilia, Kreativa Kök på Smakfestivalen i Vällingby tillsammans med kockar som bl a deltagit i Sveriges Mästerkock och Hela Sverige bakar. Totalt sett delar vi ut över 10 000 smakportioner och Kreativa Kök stod för ca 1000 av dem! Mycket trevligt arrangemang och tur med vädret dessutom.

dsc_1422

Alltså vilken grej! Strax innan sommaren far Cecilia ner till Västervik till MC-arrangemanget ” Brudar & bågar och bubbel”. Ett event för bara kvinnor som kör motorcykel. Eventet syftar till att inspirera MC-tjejer i både olika saker relaterade till MC-körning men även en kul helg som inspirerar inom andra områden. Cecilia höll en föreläsning om hur viktigt det är med rätt energi och vätskebalans, när man är ute och kör på vägarna.

forelasning_bbb_maj2016

Augusti kickar igång med en rivstart med förskolorna Liberorum, där de skall gå ifrån catering av maten, till att laga maten själva och få igång strukturen för det. Cecilia har förberett näringsberäknade måltider för fyra veckor, som hon lagar igenom tillsammans med Ove i köket. Cecilia hjälper till att få strukturen och ”tåggången” att fungera för att hinna med allt i tid och även förbereda för nästkommande dag.

halloumibiffar_rodbetstzatziki

Parallellt med Liberorum startar vi upp matprojektet för fyra förskolor inom gruppen Upptäckarna. Vi har hjälpt de att uppdatera deras kök med maskiner och köksredskap för att skapa rätt förutsättningar för att kunna laga mer mat från grunden, fortbildat kökspersonalen i nya rätter och råvaror samt uppdaterat dem i näringslära, och informerat pedagoger och föräldrar om deras roll för att få barnen att våga och vilja smaka nya rätter och variera sig mer. Poängen med menyerna är att skapa en jämnare energibalans för att barnen ska orka hela dagen.

kyckling_kalbadd_paprikasas

Yes! vi ingår nu i ett nytt samarbete med Utebildarna AB, som utbildar och utvecklar människor i naturen, där matlagningen utomhus är en del av samarbetsövningarna. Kocken och kostrådgivaren Cecilia Walton förmedlar ökade kunskaper om hur maten påverkar oss och ger inspiration och konkreta tips på hur du kan tänka för att förbättra ditt välbefinnande genom maten.

3

Helgen 16-17 september, så var Cecilia först ned till Kalmar, genom Smålandsidrotten och höll en föreläsning för landstingspersonalen i Kronobergs län, om hur man kan hantera olika klienter och tänket bakom maten för att öka välbefinnandet. Dagen efter höll Cecilia föreläsning under matmarknaden i Växjö, för ca 200 personer. Även det genom Smålandsidrotten. Åhörarna var från olika idrottsklubbar runt om i Småland.

Hi hi, lite kul att Kreativa kök kom med i tidningen Skolfamiljen i oktober, där Täby Friidrott haft oss som coachning i kostråd om mat och energi för deras medlemmar genom SISU idrottsutbildarna. Under året har Cecilia kört flertalet föreläsningar för olika idrottsklubbar i Stockholmsområdet.

Vi är i gång med ett projekt på ICA Norrviken där vi tidigare utbildat personalen i grundläggande matlagning och kostråd. Fortsättningen blir att hjälpa konsumenten till ett Medvetet Val, där vi ger kostråd i butiken via ett skyltsystem och under början av 2017 även delta personligen i butiken under fyra tillfällen.

I slutet på oktober så började Rebecca (till vänster i bild) att arbetsträna hos Kreativa Kök, med att bl a sköta saker i webben. Ett skönt kliv framåt. I november flyttade företaget in i ett kontor i Telefonplan och ett par veckor senare började Inga-Sarah (till höger i bild) att jobba för oss med administration och innesälj. Två härliga tjejer med driv och idéer! Det dröjde inte länge förrän vi fick kontakt med ALNO kök på Karlavägen 64, dit vi nu flyttar för att även få tillgång till kök med vitvaror från Gaggenau och Electrolux. Ska bli hur kul som helst!

Så vi börjar vårt nya år där och ser fram emot att få hjälpa er, på er matresa och ert välbefinnande i de nya lokalerna!

Välkommen in och hälsa på i våra nya lokaler, så ser vi fram emot ett grymt matår 2017!

GOTT NYTT ÅR!!

Share this page:


Write a Reply or Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök på sidan

Senaste inlägg

Taggar