0

Bönburgare 3st

Posted by Cecilia Walton

                                 Bönburgare 3st   Ingredienser; 1 liten morot 2 skogschampinjoner ¼ dels rödlök 2 klyftor vitlök 2 msk majsstärkelse 2 msk bovete 1 burk svarta böner ½ chili lite rivet citronskal   Börja med att; Skala och riv moroten, skölj svamp och riv ned den också. Fin hacka löken och chilin, pressa ned vitlöken. Rör [mer]

                                 Bönburgare 3st

 

Ingredienser;

1 liten morot

2 skogschampinjoner

¼ dels rödlök

2 klyftor vitlök

2 msk majsstärkelse

2 msk bovete

1 burk svarta böner

½ chili

lite rivet citronskal

 

Börja med att;

Skala och riv moroten, skölj svamp och riv ned den också.

Fin hacka löken och chilin, pressa ned vitlöken.

Rör sedan ned majsstärkelsen och bovetet, skölj sedan av bönorna och mosa dem först med en potatisstamp innan du har ned i smeten.

Salta och peppra efter ditt eget smaksinne och riv i lite citronskal.

Se till och blanda väl, sedan fukta händerna och forma tre bollar som du sedan plattar ut i lagom storlek och låt stå i kylen 1h innan du ska laga till dem.

 

Man kan både grilla dem samt steka. Se till att innan grillning att pensla dem med olja och i stekpanna rikligt med olja. Bönburgaren ska ha en innertemp på 95C, då är det färdig.

Servera med det du tycker om.  Vi gjorde en sambalmajonäs och grillad halloumi på, även lite inlagd lök och plocksallad samt tomat.

Tipset är att det ska vara smakrikt, då kommer bönburgaren till sin rätt.

 

 

Receptet är inte mitt från början och har ändrat den från orginalet.

 

Share this page:


Write a Reply or Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök på sidan

Senaste inlägg

Taggar