Medvetet Val

Medvetet Val

Din inspiration till en hälsosam och hållbar livsstil i din ICA-butik

 

Medvetet Val är ett koncept som är framtaget av Cecilia Walton på Kreativa Kök, där kunden får vägledning och matlagningstips i sin ICA-butik. Vi vill bidra till ett mer hållbart och medvetet samhälle, där maten inte bara blir något påtvingat ”måste”. Maten påverkar vår hälsa och välmående i hög grad och på olika sätt. Vad, när och hur vi äter. Alltså även vårt förhållningssätt till maten.

För kunden

Konceptet hittar du i din ICA-butik. I butiken kommer du att hitta ett flertal skyltar som är framtagna för att ge dig inspiration och vägledning till att handla mer medvetet och hållbart. Varje skylt berättar om ett livsmedel, vad det är bra för och hur du kan använda det.

Du kommer också att kunna ta del av kundaktiviteter i butiken. Håll utkik i butikens kundutskick efter mer information om aktuella aktiviteter.

För butiken

Vi vet att livsmedelsbutiker har en stor inverkan på människors val och även inspiration. Genom att öka kompetensen hos personalen och göra matinköpen mer inspirerande och levande för kunden, blir butiken mer attraktiv, unik och lönsam. Därför har Kreativa Kök skapat ett koncept i två delar, där vi dels arbetar för att stödja ICA-butiker med föreläsningar och matlagningskurser för medarbetare. Vi inkluderar kostråd och diskussioner om hållbara råvaror. Den andra delen är kostråd i butik, där vi arbetar med statisk och aktiv köphjälp för konsumenten, Medvetet Val.

Vår referensbutik är ICA Nära Norrviken med handlare Magnus Wassén i spetsen. Magnus anlitade Kreativa Kök och Cecilia Walton för hennes flexibla lösningar och kreativa idéer för nytänkande att utveckla och positionera butiken.

För mer information kommer vi gärna till er butik och presenterar konceptet, samt lyssnar av vilka utvecklingsbehov ni har.

Butiker där du hittar Medvetet Val:

ICA Nära Norrviken

ICA Nära Stuvsta

 

Exempel på en skylt som du hittar i butiken:

ICA-Skylt-7x21-Avokado-ver7_2018
Share this page: