Matschema

Kontakta oss

Är det läge att få ordning på ditt matschema för att skapa en mer hållbar och fungerande vardag? Eller behöver du som arbetar som matlagare i en skola eller förskola få hjälp med att hitta nya, moderna rätter, som är näringsriktiga och goda? Kreativa Kök hjälper dig att skapa ett matschema som bygger på hållbarhet, för både barnen och miljön. Vi jobbar för att förbättra kunskapen för både privatpersoner och yrkespersoner, då vi ser ett behov att förnya och uppdatera kunskaperna hos många.

Vi bygger matscheman med genomtänkta ingredienser och med större andel vegetarisk mat än vad som är vanligt idag. Barn och ungdomar behöver träna sig i att äta mer varierat och näringsriktigt. Idag är s.k. vällevnadssjukdomar en stor belastning för samhället och dessa är till stor del kostrelaterade. De matscheman vi gör beräknas med näring för frukost, mellanmål och lunch för förskolor. Ambitionen är att hitta en blodsockernivå som håller sig jämn under hela dagen.

Våra matscheman sätts ihop av en kock och kostrådgivare, som gör att vi har helhetstänket med att maten ska vara god och funktionell att laga, samtidigt som den är sammansatt med rätt näringstäthet. Vi erbjuder även matlagningskurser i grupp eller som Personlig Träning och då utgår vi ifrån matschemat som vi satt ihop. Det absolut mest effektiva sättet att gå från ord till handling är att praktisera sina teoretiska matkunskaper!

För kökspersonal i skolan eller förskolan är matlagningskurserna kostnadseffektiva och smarta, då de hålls på arbetsplatsen och får alltså testas och lagas i den dagliga verksamheten, med den utrustning och yta som finns att tillgå och till antalet personer som maten serveras till. Det finns då även utrymme att ”skruva” på någon detalj i matschemat för att få det att fungera. Förutsättningarna kan ju se väldigt olika ut. Vi börjar alltid med att göra en grundläggande bedömning med intervjuer etc för att sätta ihop ett program som fungerar och kan vävas in i verksamheten.

 

Share this page: