Matlagningskurser och kostföreläsningar

Föreläsningar Workshops Matlagningskurser för företag

Hur kan vi förbättra den psykiska och fysiska hälsan och samtidigt tänka hållbart?

Cecilia Walton på Kreativa Kök är kock och diplomerad kostrådgivare med inriktning på hållbarhet. Vår mission är att minska fysisk och psykisk ohälsa genom maten och måltiden på ett hållbart sätt. Cecilia erbjuder föreläsningar på grundläggande nivå upp till att koppla hälsa och hållbarhet för att bli en medveten konsument, som tar medvetna beslut i sina matinköp. Nedan finns även information om matlagningskurser med vegetarisk mat samt hållbara fiskrätter.

Kontakta oss

Våra föreläsningar

Goda & hälsosamma matvanor (75 min)

Hur påverkas vår psykiska och fysiska hälsa av vår livsstil?

Näringsfakta: Vad? Varför? Hur?

Balans för en skön och hållbar livsstil

Tips på goda och enkla måltider

Mat för livet- tips för att bli lite mer hållbar

Exempel på målgrupper: Företaget som behöver ta tag i den allmänna hälsan på arbetsplatsen för den breda publiken, Idrottsföreningen som behöver befästa goda och sunda matvanor hos sina unga utövare. 

 

Mat för livet – en föreläsning om hållbara matval- (45 min)

Individuell hållbarhet genom Vad och Hur vi äter kopplat till psykisk och fysisk hälsa

Hållbarhet från jord till bord, bord till jord, hav till bord, bord till hav.

Övergripande om hur matproduktionen behöver förändras nationellt och globalt för att försörja världens befolkning med mat i framtiden.

Målgrupp: Företaget som vi ta del av det senaste inom hållbara mattrender. Perfekt som lunchföreläsning! Vi levererar gärna lunchlådor med innehåll som kopplar till föreläsningen. 

 

Cecilia har föreläst för tusentals personer sen 2015. Hennes föreläsarstil är inspirerande och pedagogisk med konkreta vardagstips.

Kunder som anlitat Cecilia är bl a: Marginalen Bank, 60-tal kökspersonal inom Älmhults kommun, PREEM, ICA Norrviken, ICA Stuvsta, IKEA Uppsala, Förskolorna Upptäckarna, Liberorum Förskolor, Bausch & Lomb, Morris Advokatbyrå, SISU Stockholmsidrotten (flertalet idrottsföreningar), Smålandsidrotten och Sveriges Turistförening.

 

      


Matlagningskurs- använd friskvårdsbidraget smartare!

Det finns en allt större efterfrågan att lära sig laga vegetarisk mat och hållbara fiskrätter. Vi har matlagningskurser med fokus på dessa områden, där vi även väver in kostrådgivning, så att du kan utnyttja friskvårdsbidraget för det. Vi tar endast emot gruppbokningar!

Kontakta oss för offert idag!


Matlagningskurs med hållbara fiskrätter

Många känner sig frågande till vilka fiskar man kan äta hållbart. En del fastnar även i hur man kan laga goda fiskrätter. Under den här kursen på 4 timmar får ni lära er om vad MSC står för. D v s miljömärkt viltfångad fisk, samt laga 4-6 rätter beroende på antalet deltagande. Aktiviteten arrangeras på dag- eller kvällstid. Alla får recept och en kort kom-ihåg-lista med information om MSC innebörd. Vi tangerar även vad ASC (odlad miljömärkt fisk) står för.

 

 

Kontakta oss

 


 

Vegetarisk matlagningskurs

Fler vill lära sig laga vegetarisk mat! Varför inte göra det som en kick off tillsammans med kollegor och Kreativa Kök. Ni lagar antingen en säsongsanpassad trerättersmeny eller någon av våra vegetariska bufféer.

Kreativa Kök jobbar aktivt med att lära ut och inspirera i vegetarisk och hållbar matlagning. Med stor entusiasm och glädje leder vi gruppen genom matlagningen. Vartefter vi blir klara dukar vi upp och hugger in i säsongens grönsaker.

  

 

Kontakta oss

 

 

Share this page: