Måltidsplanering

Ta hjälp med måltidsplaneringen för skolan eller förskolan av Kreativa Kök. Vi sätter ihop näringsriktiga, moderna och hållbara rätter och anpassar dem efter verksamheten. Vi näringsberäknar alla rätter med frukost, lunch och mellanmål för förskolor, för att få en bra sammansättning under en hel dag. Grundtanken är att hålla barnen i en jämn blodsockernivå, som gör de harmoniska och motståndskraftiga.

För den privata förskolan är en bra måltidsplanering ett starkt säljargument för föräldrar som har barn att placera i förskolan. Lagad mat på plats värderas högt av föräldrar och är den noga genomtänkt är det oslagbart.

Hos oss är det en kock som också är diplomerad kostrådgivare, som sätter ihop måltidsplaneringen. Det gör att rätterna sätts ihop med tanke på smak, konsistens, utseende, funktionalitet för att laga i många portioner och med rätt näringsinnehåll och energi. För att sätta måltidsplaneringen på plats i verksamheten erbjuder vi fortbildning för kökspersonalen. Vi arbetar med hållbara rätter, som sparar på miljön och resurser utan att för den delen bli dyrare.

Måltidsplaneringen görs alltid i samråd med kökspersonalen, som känner till hur verksamhetens dagliga drift fungerar. Om en ny person ska introduceras i köket, med begränsade matlagningskunskaper sätter vi ihop ett utbildningsprogram som är flexibelt beroende på hur fort personen lär sig och vad som efterfrågas.

Vi har stor erfarenhet av utbildning och kompletterar gärna med att föreläsa för kökspersonalen och pedagogerna för att implementera det nya tänket kring måltiderna. Med nya rätter är det viktigt att även få pedagogerna med på banan, då det är dem som äter med barnen och blir ansvariga för att introducera detta. För att ta steget ända ut, gör vi gärna föreläsningen för barnens föräldrar också. Till exempel i samband med ett föräldramöte.

Kontakta oss
Share this page: