Bryta Trenden- det gjorde vi i Älmhult! I somras blev vi uppringda av Älmhults kommun, som är igång med ett projekt för medarbetare, Bryta Trenden. Det är ett hälsoprojekt som är delfinasierat av EU för att stärka hälsan hos medarbetare i kommunen och berör cirka 500 personer. Det fanns ett önskemål om att få lite [mer]

Bryta Trenden- det gjorde vi i Älmhult!

I somras blev vi uppringda av Älmhults kommun, som är igång med ett projekt för medarbetare, Bryta Trenden. Det är ett hälsoprojekt som är delfinasierat av EU för att stärka hälsan hos medarbetare i kommunen och berör cirka 500 personer. Det fanns ett önskemål om att få lite inspiration i matlagning. Kommunen valde att i första läget prioritera kökspersonalen som serverar mat till förskolor, skolor och äldreomsorg. De lagar alltifrån ca 70 till 650 portioner mat i de olika köken.

Vi kom överens om ett upplägg där vi skulle kombinera matlagning som kunde vara till nytta både för de privat och som även kunde skalas upp till storkök, samt även teoretisk utbildning i form av föreläsning. Hela utbildningen avsåg ca 60 personer och de skulle fördelas på 4 grupper under två dagar. För det krävs en hel del planering!

Så 1 november kl 06.30 stod vi redo i Älmhult med en fullpackad bil med extra köksredskap och 60 glasburkar, som alla skulle få med sig en var. De skulle få göra syrade grönsaker och ta med sig hem.

Så här har vi grupperna och lite andra kul bilder med alla härliga grupper som med stort engagemang genomförde matlagningen och orkade lyssna på föreläsningen 🙂

 

 

Kursen hölls i ett metodkök på Haganässkolan i Älmhult och blev otroligt uppskattad av alla grupper. Det känns fantastiskt roligt att få bidra med inspiration, kunskap och glädje! Tack så väldigt mycket Älmhults Kommun för förtroendet och vi hoppas på återseende!!

Share this page:


Write a Reply or Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök på sidan

Senaste inlägg

Taggar